Logo van van de Munt Electra en Automatisering

Internet

Veilig en betrouwbaar internet… dàt is wat u nodig heeft. Internet wordt namelijk steeds belangrijker in ons dagelijkse leven.

Bij ons is ruime ervaring aanwezig in het aanleggen van internetverbindingen. Eventueel in combinatie met TELEFONIE, zowel analoog als digitaal en / of tv.

We zijn partner van Solcon en Kliksafe, hierdoor kunnen we uw abonnementen aanvragen (voor zowel particulier als bedrijf), aansluiten en bij eventuele storingen snel een oplossing bieden. Tevens kunnen wij het aansluiten van benodigde apparatuur verzorgen en een compleet werkende verbinding of bedrijfsnetwerk opleveren.

Uiteraard kunnen we ook verbindingen van andere providers aansluiten en opleveren.

Naast de verbinding kunnen we uw complete server inrichten en werkstations installeren, kijk voor meer informatie bij ICT.

Ook is de aanleg van bekabeling bij ons geen enkel probleem, we verzorgen het gehele proces van A tot Z en begeleiden u hierbij zo veel als mogelijk is.

Heeft u last van een trage verbinding? Wij kunnen een postcodecheck uitvoeren en controleren of er op uw adres een upgrade mogelijk is.

Tevens kunnen we (indien beschikbaar op uw adres) een glasvezel abonnement voor u aanvragen en aansluiten, hiermee haalt u hoge internetsnelheden tot 500Mb/s.

Voor het registeren van een nieuwe domeinnaam kunt u ook bij ons terecht, informeer naar de mogelijkheden.

 

 

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel is een internetverbinding die gebruikt maakt van dunne glasvezelkabels. Informatie wordt met de snelheid van het licht verstuurd. Hierdoor heeft u razendsnel en stabiel internet. U deelt met deze techniek uw snelheid niet met uw buren. Met glasvezel internet bent u klaar voor de toekomst. Ook 4K TV-kijken gaat over glasvezel.

Snelheid van ADSL, de kabel en glasvezel

Het grootste verschil tussen ADSL, de kabel en glasvezel is de snelheid. Via ADSL / VDSL zijn snelheden tot 100Mbps haalbaar. De hoogst mogelijke snelheid over de kabel is op dit moment 500Mbps, waardoor u veel sneller kunt downloaden. Via glasvezel kan de snelheid nog verder oplopen, er zijn al pakketten beschikbaar op basis van 1000Mbps.

Het verschil in snelheid is vooral interessant wanneer u met meerdere personen gebruik maakt van de verbinding, bijvoorbeeld om te streamen, te gamen of grote bestanden te downloaden. Het verschil tussen ADSL, de kabel en glasvezel wordt dan goed duidelijk, dus houd daar rekening mee binnen uw keuze.

Verlies van snelheid

Een ander verschil tussen ADSL, de kabel en glasvezel heeft betrekking op het verlies aan snelheid. Bij ADSL en VDSL ligt de daadwerkelijke snelheid veelal lager dan de aangeboden snelheid, al wanneer u 2 kilometer of meer bij de centrale vandaan woont. Bij glasvezel en de kabel heeft u daar geen last van, u ontvangt dan de daadwerkelijke snelheid waar u voor betaalt.

Maakt u gebruik van interactieve TV (IPTV)? Houd er dan rekening mee dat de snelheid van ADSL en VDSL verder terug zal lopen. U heeft minimaal 20Mbps nodig voor een goed werkende tv via internet.

Uploaden via ADSL, de kabel of glasvezel

Het uploaden via ADSL en de kabel gebeurt met een snelheid die gemiddeld genomen 10x lager ligt dan die voor het downloaden. De enige uitzondering? Glasvezel. Het verschil met betrekking tot uploaden wordt vooral interessant wanneer u de verbinding op basis van ADSL, de kabel of glasvezel wilt gebruiken om grote bestanden te versturen of online te plaatsen.

Klik op onderstaande knop om uw huidige internetsnelheid te meten:

van de Munt Electra en Automatisering
Koperensteeg 31
6733 JA Wekerom

Telefoon algemeen
0318 - 463353 of 06 - 51189598

Telefoon ICT
0318 - 463490

E-mail algemeen
info@vandemunt.nl

E-mail ICT
werkplaats@vandemunt.nl

btw-nummer
NL001921227B56

KVK nummer
09086756

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 19:00 uur
Zaterdag: 8:30 tot 16:00 uur

Wilt u buiten de reguliere tijden langskomen?
Neem dan a.u.b. eerst contact met ons op.